Alla de faktaböcker jag varit med att ta fram har gett mig år av erfarenhet som skrivcoach. Men det är ju inte bara författare som skriver.

Skrivcoachning

Varje projekt är unikt, men att hålla tidplaner och ekonomiska ramar samt att informera arbetsgrupp och beställare om hur arbetet framskrider är gemensamt för alla projekt.

Projektledning

Min roll som projektledare paras oftast med rollen som copy, skribent eller redaktör i de produktioner jag är en del av.

Produktion

På gång

Skrivcoachning för lönekonsulter. Arrangör Srf konsulterna. 
Lönekonsultens roll blir allt mer komplex och man pratar allt oftare om vikten av att proaktivt sprida sin kunskap. Anledningarna för en lönekonsult att informera skriftligt om det som sker inom deras område är många: nya kollektivavtal, regler för antal semesterdagar, förändringar i lagstiftningen. Srf konsulterna är framsynta och förbereder sina medlemmar för en yrkesroll i förändring. Jag är med som lärare i den satsningen.

Faktabok för barn på Bonnier Carlsen. Ny titel i serien ”Så funkar det”. ”Så funkar det: Hemma och runtomkring” utkom 2015. Nu är det dags för författaren Mats Wänblad och illustratörerna Anders Nyberg, Oskar Jonsson, Kjell Thorsson och Filippa Widlund att förklara nästa kunskapsområde (form Ninni Oljemark och Lotta Berglin). Precis som tidigare är jag projektledande redaktör och bygger bild och text. Förra titeln gjordes i samarbete med Tekniska museet, i denna titel arbetar vi med Nobelmuseet.

Tidningen Portalen för Strängnäs stift. Utkommer med 6 nummer per år. För sjunde året i rad gör jag som projektledare och redaktör tillsammans med formgivaren Anneli Elfving tidningen Portalen. Målet med Portalen är att den ska ge inspiration och kunskap till förtroendevalda och anställda.

Skriv- och redaktörsuppdrag för Nacka kommun. Kultur och fritid för alla. Jag har engagerats för att för att delta i sluttampen av produktionen av en aktivitetskatalog för personer som behöver extra stöd. Jag gör också en förundersökning för att ta reda på vad föräldrar och de som jobbar med och för denna målgrupp tycker om katalogen och sajten Fritidsnätet. Rapporten ska vidare till politiker och andra som beslutar om det fortsatta arbetet.

Monika Ahlbergs nya bok ”Mingelrätter & smörgåstårtor”, Lind & Co. Monika Ahlberg är en av Sveriges mest betydande matprofiler och startade den stora kokbokstrenden med ”Rosendals trädgårdscafé”. Idag driver hon caféet i Thielska galleriet på Djurgården i Stockholm. ”Mingelrätter & smörgåstårtor” är den tionde boken vi gör tillsammans.